Mijn missie

Grenzen bewaken en aangeven wordt nog te vaak geassocieerd met hard, zakelijk, een muur om je heen, koud, egoïstisch, asociaal of zelfs zwak. Maar niets is minder waar!

Het is mijn missie om iedereen in NL te laten inzien dat grenzen bewaken en aangeven juist zacht, liefdevol, krachtig en eerlijk is. Het gaat over respectvol omgaan met jezelf en de ander. Het schept duidelijkheid, overzicht en rust én laat zien dat jij jezelf waardeert en respecteert. Hierdoor is de kans groot dan anderen je ook gaan waarderen en respecteren.

Ik heb mijn hele leven klaargestaan voor anderen, maar nu ben ik ervoor mezelf! En dat voelt als een groot cadeau! Ik heb regie heb over mijn leven. Ik maak duidelijke keuzes die 100% bij me passen en goed voelen, ik volg mijn eigen pad, leef vanuit mijn hart en vertrouw op mijn intuïtie. Mijn vriendschappen en relaties zijn zoveel gelijkwaardiger en oprechter geworden. En daardoor geniet ik volop van het leven!

Maar dat is wel eens anders geweest!

“Wat zullen anderen er wel niet van denken als ik NEE zeg?”


Ik heb een lange leerweg doorlopen. Ik ben opgegroeid in een omgeving waar die vraag zo ongeveer alles overheerste. Wat moeten de familie, buren, vrienden, collega’s, leraren, kennissen er wel niet van vinden……. Ik heb geleerd om me steeds te richten op anderen en me aan te passen, ik was eigenlijk nooit echt mezelf.
Als een kameleon ging ik het door leven.

dionne hendriks verhaal


voor en na

Mijn agenda stond elke dag vol met afspraken, ik stond voor iedereen klaar, zei overal enthousiast JA op, wilde niets missen, ging elk avontuur aan en woonde in Engeland, Australië, Nigeria en Libanon. Alles moest kunnen!

Mijn motto ‘gewoon doorgaan’ hield me lange tijd op de been, ik was toch die sterke vrouw die alles aankon…. Rugklachten negeerde ik omdat deze me belemmerde om al mijn afspraken na te komen. Ik was helemaal niet met mijn grenzen bezig en ging er op een ongezonde manier overheen. Tot op een dag mijn lichaam hard aan de noodrem trok. Toen pas realiseerde ik me dat ik jarenlang zwaar over mijn grenzen was gegaan en wist ik dat het tijd was om aan mezelf te gaan werken. En dat ben ik gaan doen!

Ik startte met het volgen van een opleiding intuïtieve en persoonlijke ontwikkeling. Ik leerde om naar mezelf te luisteren, te vertrouwen op mijn intuïtie, prioriteiten te stellen en goed voor mezelf te zorgen door mijn grenzen te bewaken. Tijdens de opleiding heb ik ook geleerd hoe ik anderen intuïtief kan coachen. In mijn werk combineer ik mijn persoonlijke ervaringen, levenswijsheid, mijn kennis als assertiviteitscoach en mijn intuïtie om anderen te coachen het beste uit zichzelf te halen.

Grenzen stellen zonder angst en schuldgevoel kun je leren! Grenzen stellen gaat over eerlijk communiceren met jezelf en je omgeving om een vitaal leven te creëren met voldoening en plezier. Maar vooral om te genieten!

 

Ontdek samen met mij waar jouw grenzen liggen.

pijl naar rechts

Ik leer je in drie korte video’s:

  1. Wat de eerste essentiële stap is bij het aangeven van je grenzen die vaak vergeten wordt.

  2. Wat het belangrijkste instrument is om goed te kunnen voelen waar jouw grenzen liggen.

  3. De meest voorkomende reden dat jij over je eigen grenzen gaat, vaak onbewust.